Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα κληθούν να συζητήσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα.. Μερικά από αυτά αφορούν τη πρόταση για δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών στη νέα κυκλοφοριακή μελέτη που θα εκπονηθεί για την Βέροια, καθώς και τη δημιουργία θέσεων παρκαρίσματος ποδηλάτων με πρώτη (συμβολικά) στην πλατεία Δημαρχείου, τη συζήτηση για τα προβλήματα του αστικού και περιαστικού οδικού δικτύου της Βέροιας (λακκούβες, διαβάσεις πεζών, διαγραμμίσεις δρόμων). Πρόταση για τον περιορισμό των αδέσποτων σκυλιών στην πόλη της Βέροιας, την εκτύπωση ενημερωτικού υλικού (τουριστικοί χάρτες, κλπ) από τον Δήμο Βέροιας, τη συζήτηση για την συντήρηση του χώρου των Εβραίικων μνημάτων κ. α.
Εδώ και δυο χρόνια περίπου που άρχισε να λειτουργεί ο θεσμός της Δημοτικής Κοινότητας δεν ήταν λίγες οι φορές που τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν την πόλη της Βέροιας, ενώ υπήρξαν και σημαντικές προτάσεις για την επίλυσή τους ή για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.
Δεν είδαμε όμως να υιοθετούνται πολλές από αυτές από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, με αποτέλεσμα να αναρωτιούνται αρκετοί για το λόγο ύπαρξης αυτού του θεσμού..