Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησε η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.
Η Δήμαρχος συναντήθηκε αρχικώς με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, κ. Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο, όπου είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει σχετικά με τις δυσκολίες που έχουν ανακύψει στην υλοποίηση ενταγμένων έργων στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013».
Συγκεκριμένα, η κα. Ουσουλτζόγλου ζήτησε από τον Ειδικό Γραμματέα την επίσπευση της διαδικασίας πίστωσης των έργων «Ανάδειξη Οικισμού Σελίου», προϋπολογισμού 899.930,38€ και «Προμήθεια Πινακίδων για τη σήμανση των Αξιοθέατων και Μνημείων στη Βεργίνα», προϋπολογισμού 54.366,00€.
Από τη μεριά του ο κ. Θεοχαρόπουλος άναψε το πράσινο φως για τη διαδικασία άμεσης δημοπράτησης των έργων, διαδικασία για την οποία ο Δήμος Βέροιας ξεκίνησε ήδη τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατόν τα δυο αυτά σημαντικά έργα για την περιοχή.
Επιπλέον, η Δήμαρχος ενημέρωσε τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων σχετικά με την πρόταση του Επιμελητηρίου Ημαθίας για τη δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων στην περιφερειακή αγορά Κουλούρας με την οποία έχουν ήδη συμφωνήσει οι τρεις Κυβερνητικοί εταίροι.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος υποδέχτηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόταση και εξέφρασε τη βούληση να σταθεί αρωγός με κάθε δυνατό μέσο στην προσπάθεια δημιουργίας του δημοπρατηρίου.
Η κα. Ουσουλτζόγλου τόνισε επίσης ότι η στροφή που παρατηρείτε τα τελευταία χρόνια προς τον πρωτογενή τομέα παραγωγής έχει ενισχύσει την ανάγκη για επέκταση και βελτίωση του αρδευτικού δικτύου καθώς και του δικτύου αγροτικών δρόμων στην περιοχή του Δήμου Βέροιας. Για το λόγο αυτό, ζήτησε από τον Ειδικό Γραμματέα να εξετάσει την προοπτική υλοποίησης έργων άρδευσης και αγροτικής οδοποιίας μέσω αδιάθετων υπολοίπων του ΕΣΠΑ ή άλλου κοινοτικού προγράμματος.
Τέλος, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης εργασίας, η Δήμαρχος Βέροιας συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, με τον οποίο συζήτησαν σειρά θεμάτων σχετικών με τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης του αγροτικού τομέα στα γεωγραφικά όρια του Δ. Βέροιας.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσαυτάρης συμφώνησε να επισκεφτεί τη Βέροια στο αμέσως προσεχές διάστημα ώστε να συναντηθεί με οικογένειες και νέους αγρότες που επέστρεψαν στα χωριά τους ή εγκατέλειψαν μεγάλα αστικά κέντρα για να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.