Η Βέροια έφυγε αν και ολοκλήρωσε το ματς με τον Λεβαδειακό με οχτώ ποδοφαιριστές, πήρε τον πρώτο της πόντο (0-0) στη Λιβαδειά απέναντι στους Βοιωτούς που ήταν κυρίαρχοι και έχασαν σωρεία ευκαιριών.
Αμφότεροι δεν είχαν πόντο στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Super League. Λογικό, λοιπόν, ήταν να παίζουν με την πλάτη στον τοίχο. Από τη στιγμή, όμως που ο Λεβαδειακός ήταν γηπεδούχος όφειλε να εκμεταλλευτεί την έδρα του απέναντι στην ελλιπή Βέροια. Αποτυχία το τελικό 0-0; Σίγουρα… αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα της Ημαθίας ολοκλήρωσε το ματς με 8 ποδοσφαιριστές και είδε τον τερματοφύλακά της Λόπεθ να χαλά την εξαιτερική του εμφάνιση με κόκκινη λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.

Αν και το ματς δεν είχε γκολ, ήταν «γεμάτο» από φάσεις και σημαδεύτηκε από το χαμένο πέναλτι και το δοκάρι του Ναπολεόνι, τις πολλές αποκρούσεις του Λόπεθ, τις 10 κίτρινες και 3 κόκκινες του Κάκου!

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί μόλις στο 2ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ναπολεόνι από τον Τόμας και είχαν την ευκαιρία να μπουν σε θέση οδηγού από νωρίς. Ο Γιώργος Παράσχος έδωσε εντολή στον Μάρτινς να εκτελέσει το πέναλτι, ο Ιταλός, όμως πήρε τη μπάλα και για κακή του τύχη ο Λόπεθ με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το μηδέν.

Ο Λεβαδειακός είχε την κατοχή της μπάλας, την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες. Μάλιστα, στο 13′ ο Πόι δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και στο 37′ ο Μάρτινς με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Ναπολεόνι τετ α τετ, αλλά στο σουτ του Ιταλού η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι.

Η Βέροια είχε παθητικό ρόλο σε όλο το πρώτο ημίχρονο και η αποστολή της έγινε ακόμα πιο δύσκολη στο δεύτερο 45λεπτο, καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σνάουτσνερ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Ωστόσο, αυτό που δεν είχαν υπολογίσει οι γηπεδούχοι ήταν ο Λόπεθ. Στο ντεμπούτο του ο Ισπανός τερματοφύλακας (ο τρίτος που χρησιμοποιούσε η Βέροια φέτος) κατέβασε ρολά και έσωσε σε πολλές περιπτώσεις την εστία του.

Στο 46′ και το 53′ ο Λόπεθ είπε «όχι» σε σουτ των Μάρτινς, Ναπολεόνι αντίστοιχα, στο 62′ νίκησε τον Πόι και στο 66′ και το 67′ βγήκε νικητής από τη μονομαχία με Μαχαίρα και Χοσέμι!

Η Βέροια με 10 παίκτες δεν μπορούσε παρά να… ταμπουρωθεί. Ωστόσο, στο 83′ τα πράγματα για τη «Βασίλισσα του Βορρά» έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Ο Πέρεθ βγήκε από την περιοχή, προσπάθησε να διώξει τη μπάλα με το κεφάλι, αλλά αυτή ακούμπησε στο χέρι του και ο – μέχρι εκείνη την ώρα – MVP αποβλήθηκε και άφησε τη Βέροια με εννέα παίκτες!

Η πίεση αυξανόταν και στο 91′ ο Μπεζέρα στο ντεμπούτο του αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για χέρι και η Βέροια έμεινε με οκτώ! Παρόλα αυτά άντεξε και έφυγε με τον πολύτιμο πόντο από τη Λιβαδειά.

 

http://www.onsports.gr