Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, στη μόνιμη διακομματική επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία διαβουλεύεται – επεξεργάζεται όλα τα θέματα του Υπουργείου, που προωθούνται στη Βουλή για να γίνουν νόμοι του Κράτους, καθώς και για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, ορίστηκε ο Βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, συμμετείχε στην πρώτη  ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, καθώς και των εκπροσώπων των δύο κομμάτων που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση.

Όσον αφορά την ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Βουλευτής Ημαθίας στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον αρμόδιο Υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, εκεί τέθηκαν ζητήματα που αφορούν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ως εκπρόσωπος του κόμματος μου, συμμετείχα στην πρώτη ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη,  και τους εκπροσώπους των δύο άλλων κομμάτων, προκειμένου να καταθέσουμε και να επεξεργαστούμε τις προτάσεις μας, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις για την οριστικοποίηση των διατάξεων των νομοσχεδίων που θα έρθουν στη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο, ζητούμενα στο νέο φορολογικό πλαίσιο, είναι η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, η ελάφρυνση των νοικοκυριών και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής. Πρέπει να κινηθούμε στη λογική της φορολόγησης όσων δεν δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και όχι της αύξησης της φορολόγησης όσων συμμορφώνονται. Η Κυβέρνηση ετοιμάζει σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του φορολογικού μας συστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνει το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας μας. Στόχος μας, είναι μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού μας συστήματος με, Διαφάνεια, Ουδετερότητα, Σταθερότητα, Ισότητα και Νομιμότητα».