Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη σε γονείς και εκπαιδευτικούς, καλή επιτυχία στους μαθητές, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Ιδιαίτερα στην παρούσα κρίσιμη χρονική περίοδο, ο ρόλος της σχολικής παιδείας είναι καθοριστικός για το μέλλον της χώρας μας.
Σε μια εποχή που η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα επιβάλει να θεμελιώσουμε νέες πρακτικές, νέες πολιτικές, νέες αξίες, ο χώρος της Παιδείας πρέπει να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα για όλους μας, ώστε να γίνει η βάση για την ευρύτερη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.
Ένα όμορφο και συναρπαστικό «ταξίδι» για τα παιδιά μας ξεκινά, στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητές τους. Ως γονιός μαθητών, γνωρίζω καλά πως αυτό το «ταξίδι» αρκετές φορές είναι δύσκολο και κοπιαστικό για τα παιδιά μας, για αυτό χρειάζονται τη διαρκή συμπαράσταση και αγάπη μας.
Με τη διαρκή συνεργασία όλων, Πολιτείας, γονέων, εκπαιδευτικής κοινότητας και μαθητών, μπορούμε να δώσουμε στο εκπαιδευτικό σύστημα νέα δυναμική και ποιότητα.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.