Αναζητούνται άλλοι έξι συνεργοί
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, μεσημβρινές ώρες της 31-08-2012, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 23, 29 και 37 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών», ενώ αναζητούνται άλλοι έξι συνεργοί τους.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και προανάκριση, οι παραπάνω συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συγκροτήσει δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα με σκοπό την διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από Ιούλιο 2012 έως Αύγουστο 2012 διέπραξαν τουλάχιστον πέντε (5) διακεκριμένες κλοπές, εκ των οποίων δύο σε Ιερούς Ναούς, ως ακολούθως:
• Την 19-08-2012, πρώτες πρωινές ώρες, παραβιάζοντας εξωτερική και εσωτερική πόρτα, εισήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στο κέντρο πόλης, απ΄όπου αφαίρεσαν ιερά αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.
• Πρώτες πρωινές ώρες της 29-08-2012 παραβιάζοντας παράθυρο της αίθουσας τελετών του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμωνος Λαγκαδικίων, εισήλθαν στο γραφείο του Ιερέα και αφαίρεσαν μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και λοιπά εξαρτήματα ηλεκτρονικών συσκευών.
Ομοίως, το ίδιο ως άνω χρονικό διάστημα εισήλθαν σε δύο καταστήματα και σε λογιστικό γραφείο, απ΄όπου αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.
Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ στη κατοικία του 37χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.