Για το έντονο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Ημαθία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης για θέσεις σε παιδικούς σταθμούς, αναφέρεται με δήλωση του ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να θέσει το θέμα, προ ημερών, στον αρμόδιο Υπουργό σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε στο Υπουργείο, και όπως φαίνεται το θέμα οδεύει προς μια ικανοποιητική λύση.
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με δήλωση του αναφέρει τα εξής:
«Η άμεση αντίδραση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση και η αποδοχή των προτάσεων του, από την πλευρά των εμπλεκόμενων φορέων για την εξεύρεση λύσης , στο μείζον θέμα που προέκυψε, καταδεικνύει την ευαισθησία και την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου, σε θέματα που άπτονται της απασχόλησης, της ενίσχυσης της απασχόλησης των γυναικών και της υποστήριξης της οικογένειας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, αιτία του προβλήματος είναι, ότι τη φετινή χρονιά υπάρχει αυξημένη ζήτηση πολλών οικογενειών της περιοχής μας (όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα) για το επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που αφορά δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
Η συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του Υπουργείου, ως φαίνεται αναμένεται να καλύψει σε μεγάλο βαθμό την, ούτως ή άλλως, ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση.
Σε μια αρκετά δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, αποτελεί χρέος, όλων των αιρετών, να ενσκήπτουμε στα υπάρχοντα προβλήματα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, χωρίς μικροκομματικούς και μικροπολιτικούς σκοπούς. Σήμερα όλοι μας, ο καθένας από την πλευρά του, οφείλουμε να προσπαθήσουμε και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εθνική προσπάθεια, που στόχο έχει να ξεπεράσουμε την κρίση και να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της απασχόλησης.
Πεποίθηση μου είναι να συμβάλλω από την πλευρά μου, στην υλοποίηση δράσεων με άμεσο θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των προβλημάτων που προκαλούνται στην κοινωνία, λόγω της ύφεσης».