Η συντήρηση του οδικού δικτύου περιλαμβάνεται στο τεχνικό πρόγραμμα που υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Όπως επισημαίνεται σε δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη «προτεραιότητα δίνεται στις οδούς που παρουσιάζουν τα περισσότερα προβλήματα και σημειώνονται συχνά ατυχήματα».

 

Τα δύο έργα για τα οποία έχει εγκριθεί η διακήρυξή τους από την Οικονομική Επιτροπή και πρόκειται να δημοπρατηθούν σύντομα είναι:

 

1. Συντήρηση τμημάτων οδοστρώματος επαρχιακής οδού Σκύδρας-Ριζού-Όρια Π.Ε. Ημαθίας (Β’ Φάση), προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

2. Συντήρηση οδοστρώματος και κατασκευή κόμβων στην επαρχιακή οδό Αριδαίας-Εξαπλατάνου, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ.

 

Η χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων προέρχεται από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας. Τα έργα περιλαμβάνουν εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος, χωματουργικά, τεχνικά, οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση, σήμανση, διαγράμμιση, ηλεκτροφωτισμό. Στο δρόμο Αριδαίας-Εξαπλατάνου περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων για τη βελτίωση της ασφάλειας κυκλοφορίας των οχημάτων.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Η κατάσταση του οδικού δικτύου της Πέλλας απέχει πάρα πολύ από αυτό που θα θέλαμε ζώντας σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λόγω των δημοσιονομικών περικοπών είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε με αυστηρή επιλογή και «έξυπνο» σχεδιασμό των έργων που εντάσσουμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτό προτεραιότητα έχουν οι δρόμοι που παρουσιάζουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας και ακολούθως οι οδοί που συνδέονται με τη μετακίνηση μεγάλου αριθμού οχημάτων και όγκου εμπορευμάτων».