Δύο δράσεις με στόχο την ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης εγκρίθηκαν στο πλαίσιο των «Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση προσαρμοσμένων στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤοπΣΑ)», με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Η πρώτη δράση έχει τον τίτλο «Δίκτυο προώθησης ανέργων στην απασχόληση μέσω της εξειδικευμένης πιστοποίησης δεξιοτήτων», συντονιστής εταίρος είναι η Αναπτυξιακή Πέλλας και ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 400.000 ευρώ.

Η δεύτερη δράση έχει τίτλο «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των ανέργων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας» και συντονιστής εταίρος είναι η ανώνυμη εταιρία «ΣΥΜΒ.ΑΝ». Εταίροι στην πρόταση είναι η Αναπτυξιακή Πέλλας, το Επιμελητήριο, το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΟΡΑΜΑ» και το ΚΕΚ Ιάσων. Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης δράσης ανέρχεται σε 340.000 ευρώ.

Η υλοποίηση των δράσεων περιλαμβάνει ενέργειες ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, κατάρτισης, ανάπτυξης και πιστοποίησης δεξιοτήτων και συμβουλευτικής σε ομάδες ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αγορά εργασίας όπως είναι οι νέοι κάτω των 25 ετών και οι γυναίκες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τις προτάσεις που εγκρίθηκαν και πρόκειται να συμβάλλουν στην ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης. Ο χαρακτήρας των δράσεων είναι σύγχρονος και μπορούν να υπάρξουν πολύ θετικά αποτελέσματα από την υλοποίησή τους. Σε πολλές περιπτώσεις οι άνεργοι δεν γνωρίζουν πως θα ενταχθούν με τις καλύτερες προοπτικές στην αγορά εργασίας, ακόμη και όταν διαθέτουν υψηλά προσόντα. Επίσης, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί μονόδρομο για την αναθέρμανση της τοπικής αγοράς. Εξάλλου τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πέλλας μπορούν να αναδειχθούν μόνο αν υπάρξουν οι κατάλληλοι πρεσβευτές επιχειρηματίες που θα τα προωθήσουν στην εγχώρια και διεθνή αγορά».