Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας (23/7) στην ορεινή περιοχή του Λουτρακίου Πέλλας, πάνω από το θερμαλιστικό κέντρο Λουτρακίου (Πόζαρ), μετά από την επιτυχή επέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα. Η τελευταία επέμβαση στην πυρκαγιά γίνεται με πεζοπόρο τμήμα είκοσι ανδρών της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας ενώ την πρώτη ημέρα επιχείρησαν ένα ελικόπτερο και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Η πυρκαγιά έχει κάψει μικρή έκταση, περίπου 10-15 στρεμμάτων δασικών οικοσυστημάτων σε εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή, χωρίς να κινδυνεύουν κατοικίες και οι τουριστικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν μικρές εστίες έρπουσας φωτιάς σε σημεία που δεν είναι εύκολο να προσεγγιστούν από τους πυροσβέστες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχαριστεί τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλλαν: «Συγχαίρω τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας κ. Γιώργο Τσιρόπουλο που συντόνισε την επιχείρηση και τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις που συμμετείχαν στην εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζω στον Στρατηγό κ. Δημήτριο Ζάχο για την ενεργοποίηση των εναέριων μέσων, στον Διοικητή της ΕΜΑΚ Αντιπύραρχο κ. Στυλλιανό Αμπαρά και στον Διοικητή του πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ Πυραγό Θεόδωρο Κοσμίδη που συνέβαλλαν στην επιτυχία της επιχείρησης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης σε όλα τα στελέχη της πυροσβεστικής και του τοπικού, περιφερειακού και εθνικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας που συμμετείχαν στην επιχείρηση με διάφορους ρόλους και μεγάλη υπευθυνότητα. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή των πολιτών και επιχειρήσεων στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή πυρκαγιάς από απροσεξία κατά τις δραστηριότητές τους. Ο μήνας Αύγουστος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμός και συνήθως επικρατούν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης».