Θ. Θεοδωρίδης: «Η ανταλλαγή απόψεων και η παρακολούθηση της πορείας του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών αξιοποιείται για την καλύτερη υλοποίησή του»
Σήμερα, 20/7 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος καταπολέμησης στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Προέδρου της ΑΝ.ΠΕ κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας κ. Τσαντάκη, του Αντιδημάρχου Έδεσσας κ. Γιώγα, του Αντιδημάρχου Σκύδρας κ. Σουρουτζίδη, του Αντιδημάρχου Αλμωπίας κ. Τραπεζανίδη, της εκπροσώπου του Δήμου Πέλλας κα. Παπαδοπούλου. Επίσης, παραβρέθηκαν η εκπρόσωπος του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κόντου η κα. Σηφηκάκη, ο Γενικός Διευθυντή της ΑΝ.ΠΕ κ. Κιοσέογλου και ο συντονιστής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών κ. Τσομπάνης.

Αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης ήταν η εκλογή Προέδρου της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης η οποία αποτελεί το ανώτατο όργανο της Προγραμματικής Σύμβασης. Μετά από ομόφωνη απόφαση Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας κ. Τρύφων Τσαντάκης.

Έπειτα, ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών για το 2012 στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Διατυπώθηκαν ερωτήσεις, έγινε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων αναφορικά με τη βελτίωση της εφαρμογής του φετινού προγράμματος. Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα χρηματοδότησης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος.

Τονίστηκε τέλος, η αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των αρμοδίων για την ομαλή υλοποίηση του Προγράμματος και αναφέρθηκε η ανάγκη να πραγματοποιείται η συγκεκριμένη σύσκεψη σε μηνιαία βάση για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της διασφάλισης της ποιότητας υλοποίησης.
Ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, μετά το τέλος της σύσκεψης δήλωσε: «Εκλέχθηκε σήμερα Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης ο κ. Τσαντάκης τον οποίο και συγχαίρω για την εκλογή του. Ακόμη, συζητήσαμε με τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Εξάλλου, η Επιτροπή αυτή αναλαμβάνει την ευθύνη της διασφάλισης του ελέγχου και της ποιότητας υλοποίησης του Προγράμματος. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει καλή συνεργασία και διατυπώνονται ενδιαφέρουσες θέσεις από όλους για να βελτιωθεί η εφαρμογή του Προγράμματος και να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα προς όφελος των κατοίκων της Π.Ε. Πέλλας».